Avocati Cluj
- Avocat, Cluj-NapocaSocietate Civila de Avocati Lăncrănjan, Prodan si Asociatii
- Avocat, Cluj-NapocaSocietate Civila de Avocati Lăncrănjan, Prodan si Asociatii
- Avocat, Cluj-NapocaSocietate Civila de Avocati Lăncrănjan, Prodan si Asociatii
Considerentele ar fi multe. Ne rezumam insa la doar cateva motive.
In mod evident solutionarea problemelor juridice necesita de cele mai multe ori calificare profesionala a unui avocat.
Un avocat va poate oferi nu doar asistenta juridica, ci si strategie.
Un avocat cu experienta va poate asigura ca afacerea dvs este protejata de implicatiile legale sau ca drepturile dumneavoastra sunt respectate.
Sistemul juridic este foarte complex, iar un avocat bun are capacitatea de a gestiona un caz de la inceput pana la final, de a directiona cazul in sensul favorabil dvs. si de a solicita/contesta probe.
Un avocat experimentat stie ce sa caute, la ce sa se astepte, ce intrebari sa puna si anticipeaza intotdeauna apararea partii adverse.
Avocatul dvs. va va oferi intotdeauna sfaturi profesionale, iar aceste sfaturi, nu sunt doar simple informatii, ci sunt informatii actualizate, bazate pe cunoasterea la zi a legislatiei, care se modifica in permanenta si a practicii judiciare.
De asemenea, apeland la timp la un avocat iti protejezi interesele si poti evita sa greseste. Greselile pot fi costisitare. Cu certitudine, a avea un avocat poate ajuta la prevenirea proceselor sau in situatia in care procesul este iminent poate schimba rezultatul acestuia.
Experienta, profesionalismul, implicarea si pregatirea continua in domeniu.
Desigur, gestionam orice litigiu aflat pe teritoriul Romaniei si ne deplasam unde e nevoie de noi.
Cu certitudine in cazul litigiilor avand ca obiect divort, autoritate parinteasca, locuinta copii, partaj judiciar, un avocat specializat va poate oferi sfaturi utile si corecte, in conformitate cu legislatia actuala si practica juridica.
Astfel de litigii de cele mai multe ori sunt determinate de o comunicare tensionata intre parti sau chiar de o lipsa de comunicare, astfel incat asistarea de catre un avocat presupune si punerea la dispozitie a unor sfaturi realiste, intermedierea comunicarii civilizate intre parti si identificarea unor solutii primordial in interesul copiilor.
Societatea noastra de avocati, a obtinut numeroare victorii impotriva societatilor de recuperari creante.
Executarile silite demarate la solicitarea societatilor de recuperari creante sunt de cele mai multe ori nelegale.
In situatia in care creditul dvs a fost cesionat de catre banca societatilor de recuperari creante exista multe posibilitati legale de a lupta impotriva acestora, prin contestarea calitatii lor de creditor, prin invocarea motivelor de nelegalitate referitoare la procedura de punere in executare silita a contractului in baza caruia a fost cesionata creanta bancii, prin contestarea cuantumului creantei pentru care sunteti urmarit sau chiar prin invocarea intervenirii prescriptiei dreptului de a cere executarea silita.
Un avocat specializat in contestatii la executare silita este in masura sa identifice nelegalitatile unei executari silite bazata pe o cesiune de creanta de la banca catre o societate de recuperari creante si va poate obtine o victorie.
Societatea noastra va pune la dispozitie avocati specializati pe aceasta arie de expertiza.
Potrivit legislatiei noastre, personalul medical raspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, care includ si neglijenta, imprudenta sau cunostinte medicale insuficiente in exercitarea profesiunii, prin acte individuale in cadrul procedurilor de preventie, diagnostic sau tratament.
In situatia existentei unui malpraxis medical, se poate opta pentru formularea unei plangeri impotriva cadrului medical, adresata Colegiului Medicilor din circumscriptia caruia face parte cadrul medical respectiv sau pentru exercitarea actiunii in instanta civila sau penala, dupa caz.
Decizia se ia intotdeauna in functie de cricumstantele cauzei si in acord cu optiunea clientului.
Este important de stiut faptul ca, atat in cazul formularii unei plangeri adresate Colegiului Medicilor, cat si in cazul unei actiuni civile ori penale, este esentiala respectarea termenelor inauntrul carora acestea se pot formula.
Legea sanctioneaza inactiunea persoanei prejudiciate cu prescriptia dreptului la actiune, respectiv imposibilitatea de sanctionare a cadrului medical care se face vinovat de savarsirea uneia dintre faptele mentionate anterior.
Ordinul de protectie se emite in scopul prevenirii si combaterii violentei in familie. Acesta este un mjiloc care asigura protectia persoanei, in mod specific a integritatii sale corporale (fizice) sau psihice.
Potrivit prevederilor art. 38 alin 1 din Legea nr. 217/2003 (*republicata*) pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, ordinul de protectie reprezinta hotararea emisa de instanta de judecata prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre urmatoarele masuri – obligatii sau interdictii:
a) evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;
Reintegrarea se va face numai dupa evacuarea agresorului.
c) limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta poate fi astfel partajata incat agresorul sa nu vina in contact cu victima;
d) cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, si, dupa caz, a copiilor, intr-un centru de asistenta;
e) obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de membrii familiei acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;
f) interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza ori le viziteaza periodic;
g)obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere;
Aceasta obligatie nu se aplica in prezent.
h) interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;
i) obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute;
j) incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora.
Prin aceeasi hotarare, instanta poate dispune si suportarea de catre agresor a chiriei si/sau a intretinerii pentru locuinta temporara unde victima, copiii minori sau alti membri de familie locuiesc ori urmeaza sa locuiasca din cauza imposibilitatii de a ramane in locuinta familiala.
Pe langa oricare dintre masurile enumerate mai sus, instanta poate dispune şi obligarea agresorului de a urma consiliere psihologica, psihoterapie si poate recomanda internarea voluntara, sau nevoluntara. Daca agresorul este consumator de substante psihoactive, instanta poate dispune, cu acordul acestuia, integrarea lui intr-un program de asistenta a persoanelor consumatoare de droguri.
Prin aceeasi hotarare, instanta poate dispune luarea unei masuri de control al respectarii ordinului de protectie si pentru prevenirea incalcarii acestuia, precum:
a) obligarea agresorului de a se prezenta periodic, la un interval de timp stabilit de instanta potrivit imprejurarilor, la sectia de politie competenta cu supravegherea respectarii ordinului de protectie;
b) obligarea agresorului de a da informatii organului de politie cu privire la noua locuinta, in cazul in care prin ordin s-a dispus evacuarea lui din locuinta familiei;
c) verificari periodice si/sau spontane privind locul in care se afla agresorul.
Ordinul de protectie este executoriu. El se comunica de indata (termenul este de maxim 5 ore) structurilor Politiei Romane in a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului.
Ordinul de protectie prin care se dispun oricare dintre masurile prevazute la art. 38 alin 1 din legea cadru se pune in executare de indata, de catre politie, sau, dupa caz, sub supravegherea acesteia.
Pentru punerea in executare a ordinului de protectie, politistul poate intra in locuinta familiei si in orice anexa a acesteia, cu consimtamantul persoanei protejate sau, in lipsa, al altui membru al familiei.
O alta obligatie legala ce revine politiei consta in indatorirea de a supraveghea modul in care se respecta ordinul de protectie si de a sesiza organul de urmarire penala in caz de sustragere de la executare.
incalcarea de catre persoana impotriva careia a fost emis un ordin de protectie a oricareia dintre masurile prevazute la art. 38 alin. (1), (4) si (5) lit. a) si b) si dispuse prin ordinul de protectie constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
De multe ori concedierea nu se bazeaza pe motive concrete, sustinute de lege, astfel incat este important sa apelezi la serviciile unui avocat specializat pe dreptul muncii.
Societatea noastra de avocati va ofera astfel de servicii.
Este foarte important sa cunosti ce drepturi ai atunci cand esti concediat, pentru a sti daca aceste drepturi au fost sau nu respectate de catre angajatorul tau.
In cazul unei concedieri dispusa de catre angajator in mod nelegal, avocatul tau detine competentele necesare pentru a contesta decizia de concediere, in termenul legal si in concordonanta cu dispozitiile legale in materie si iti va apara interesele in fata instantei de judecata.
Concedierea ta poate fi dispusa pentru motive care tin de persoana ta, salariatul, sau pentru motive care nu tin de persoana ta.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
d) in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care nu tin de conduita sau performanta ta la serviciu in situatia in care se impune desfiintarea locului de munca din cauza unui motiv real si serios.
Indiferent de motivele care stau la baza concedierii, angajatorul are datoria de a va comunica in scris decizia de concediere. Documentul trebuie sa contina mai multe informatii, precum: motivele care au determinat concedierea, durata preavizului, in cazul concedierilor colective, angajatorul trebuie sa specifice in scris criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, lista tuturor locurilor de munca disponibile in companie (daca ele exista) si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru un post vacant.
Angajatorul nu poate concedia salariatii: pe criterii de rasa, cetatenie, etnie, culoare, limba, religie, origine sociala, trasaturi genetice, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, optiune politica, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, apartenenta la o categorie defavorizata si nici pentru exercitarea, in conditiile legii, a dreptului la greva si a drepturilor sindicale.
De asemenea, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
• pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
• pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
• pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
• pe durata concediului de maternitate;
• pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pâna la implinirea varstei de 3 ani;
• pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pâna la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pâna la implinirea varstei de 18 ani;
• pe durata efectuarii concediului de odihna.
Decizia de concediere dispusa in mod nelegal poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice din momentul comunicarii deciziei, indiferent care a fost motivul pentru care angajatorul a luat aceasta hotarare.
Angajatorul poate fi obligat de catre instanta de judecata la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
In plus, daca ai fost angajat la stat, poti beneficia de salarii compensatorii. Ele sunt obligatorii si atunci cand concedierea se realizeaza pe motive de incapacitate fizica sau psihica.
Daca motivul concedierii a fost desfiintarea postului, dar angajatorul angajeaza in scurt timp pe altcineva, poti sa dai in judecata compania pentru care ai lucrat! Totodata, trebuie sa stii ca ai dreptul la preaviz, perioada in care iti poti cauta un alt loc de munca.
Va sfatuim ca decizia sa o cantariti indelung inainte de a face pasi inspre inaintarea actiunii de divort. Initial vom incepe cu o consultanta juridica, analizand indeaproape situatia dumneavoastra, motivele de divort, situatia copiilor, a locuintei acestora si a obligatiei de intretinere.
De asemenea, numele purtat de soti dupa desfacerea casatoriei va trebui sa fie indicat.
Dupa ce aspectele acestea sunt lamurite si se pronunta divortul, vom analiza daca partajul se poate face amiabil sau doar pe cale judecatoreasca.
Va vom aduce la cunostiinta drepturile si va vom indruma asupra celor mai bune solutii in ceea ce priveste partajul.